Concursurile pentru directorii de școli l-au trezit până și pe Iohannis

by Adrian Pavel

Preşedintele României a anunţat miercuri că doreşte să fie realizată o analiză „onestă” a modului în care s-au desfăşurat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori în unităţile de învăţământ, în acest an şcolar.

Klaus Iohannis a transmis acest mesaj prin intermediul consilierului prezidenţial Ligia Deca la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, un eveniment organizat de Asociaţia pentru Valori în Educaţie sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României.

„În Proiectul «România Educată», mi-am asumat dezideratul de a susţine un management educaţional profesionist, bazat pe responsabilitate şi autonomie, capabil să inoveze şi să decidă fără presiuni externe. În acest an şcolar, în care se organizează concursuri pentru ocuparea funcţiei de director în unităţile de învăţământ, îmi doresc să identificăm şi să multiplicăm acele modele de excelenţă în management, precum directorii premiaţi astăzi. Îmi doresc, totodată, să văd o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori, pentru a potenţa ce s-a făcut bine şi pentru a corecta ce a mers mai puţin bine.

Am remarcat implicarea activă a mediului privat în acest concurs, inclusiv prin intermediul Asociaţiei pentru Valori în Educaţie, reunind experţi în domeniul resurselor umane, dispuşi să investească timp şi cunoştinţe pentru a selecta astăzi directorii de mâine”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis, conform Agerpres.

Facebook Comments