Concurs cu dedicație la DSP Arad. Fostului director Timiș i se pregătește un post călduț

by Cosmin Mihuta

Pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Arad a apărut, zilele trecute, un anunț de concurs, despre care sursele noastre din cadrul instituției spun că e unul cu dedicație. Pentru cine bat clopotele? Aceleași surse spun că pentru fostul director al instituției, Horea Timiș, cel care de altfel a și pregătit scoaterea la concurs a postului respectiv, pe vremea când era director, cu sprijinul șefului de la Resurse Umane, Constantin Cătană, și el fost director al DSP.  Cu alte cuvinte, dacă se adeverește ceea ce spun sursele noastre, fostul director Timiș s-a asigurat înainte de a părăsi șefia DSP că va avea un post călduț în cadrul instituției.

În urmă cu două zile, pe site-ul DSP a apărut un anunț de concurs pentru postul de medic medicină generală cu drept de liberă practică, în cadrul Compartimentului de evaluare și promovare a sănătății. Cei care cunosc „mersul“ lucrurilor în DSP Arad spun că fostul director Horea Timiș este candidatul perfect pentru acest post. Apoi, este interesant că procedura de concurs a fost demarată tocmai în perioada în care noul director, Geanina Potolia, se afla în concediu. Și atunci, cine putea da ordin să fie scos postul la concurs? Unii spun că șeful RUNOS, adică fostul director Constantin Cătană, care a dorit și el să obțină un nou mandat în fruntea DSP Arad, dar a fost refuzat în discuțiile cu PSD, iar acum e foc și pară. Numai că, alte surse din cadrul instituției ne spun că brusc, în ziua în care a fost postat pe site anunțul de concurs, și Cătană a plecat în concediu. Parcă am mai văzut undeva scamatoria asta. O altă ciudățenie e faptul că anunțul nu are data postată în partea stângă sus a documentului, așa cum se întâmplă la celelalte anunțuri, astfel că posibilii contracandidați ai domnului Timiș (deși se pare că nu vor fi), nu știu de când încep să „curgă“ cele 15 zile în care pot să se înscrie la concurs.

Celor interesați, le putem spune că anunțul a apărut în data de 26 aprilie și au la dispoziție 15 zile pentru a se înscrie. Vom urmări cu atenție derularea acestui concurs, care pare unul desprins din dosarele DNA ce au vizat în ultimii ani astfel de angajări în instituții, prin concursuri „aranjate“.

Facebook Comments