CONCERT SIMFONIC DE EXCEPTIE, SUB BAGHETA UNUI MARE MAESTRU – ILARION IONESCU GALATI

by webeditor

Dirijorul Ilarion Ionescu Galaţi alături de violonistul Florin Ionescu Galaţi semnează pe scenele româneşti de concert unul dintre tandemurile cele mai de succes. Cei doi artişti sunt invitaţii serii de 13 martie 2014,  iar propunerea lor de program  se adresează deopotrivă iubitorilor de inedit, cât şi acelora ataşaţi de  titlurile marilor capodopere.

Considerate drept rarităţi pentru repertoriile de scenă ale ansamblurilor cu specific simfonic, Concertul pentru vioară în si bemol major de Giovanni Battista Pergolesi  şi Sonata Trilul Diavolului de Giuseppe Tartini alimentează  astăzi  segmentul de muzică barocă din repertoriul numelor consacrate ale violonisticii mondiale. Propuse în această seară de violonistul Florin Ionescu Galaţi, ele sunt însoţite  în prima parte  a programului, de una dintre cele şase Sonate pentru coarde de Gioacchino Rossini (Sonata a III-a în do  major), conturând  o selecţie de prime audiţii plină de inspiraţie şi originalitate.

„Într-un program generos, în care totuși Simfonia a IV-a ceaikovschiană este gândită să fie punctul culminant al programului, ascultătorii pot reflecta asupra vieții zugrăvite de Ceaikovski, viața cu vicisitudinile și antinomiile ei, ce-i oferă compozitorului prilejul unor dezvoltări dramatice de mare tensiune afectivă, ce merg până la vehemența omului răzvrătit„. – dr. Alin Văcean – directorul general al Filarmonicii de Stat Arad

Programul simfonic de după pauză continuă cu Simfonia a IV-a de Piotr Ilici Ceaikovski, prezentată acum în versiunea dirijorală a lui Ilarion Ionescu Galaţi, unul dintre cei mai apreciaţi maeştrii români de orchestră şi în mod cert un favorit al ansamblurilor şi al publicului.

Facebook Comments