Concedieri masive la o bancă renumită. A suferit pierderi de un miliard de dolari

by Andreea Radu

Concedieri masive ar urma să aibă loc la Credit Suisse, după ce UBS a acceptat să preia banca cu probleme. Sectorul financiar elveţian se pregătește deja pentru o lovitură puternică. Se preconizează că activităţile interne ale Credit Suisse şi banca sa de investiţii, care au împreună peste 30.000 de angajaţi, vor suporta cea mai mare parte a reducerilor de personal, potrivit unor persoane familiare cu planurile UBS, scrie antena3.ro.
Aceste persoane au adăugat că este prea devreme pentru a cuantifica câte roluri vor dispărea, dar ar putea fi vorba de până la o treime din cele 120.000 de locuri de muncă din grupul combinat, pe măsură ce UBS reduce o mare parte din banca de investiţii şi elimină rolurile care se suprapun în Elveţia.
Preluarea a fost orchestrată de autorităţile elveţiene la sfârşitul săptămânii trecute, după ce acestea s-au alarmat de rata retragerilor de clienţi pe care Credit Suisse o suferea săptămâna trecută.
Tranzacţia de 3 miliarde de franci elveţieni (3,25 miliarde de dolari) a fost criticată pentru pierderile suferite de deţinătorii de obligaţiuni şi pentru lipsa unui vot al acţionarilor cu privire la sindicat.
Credit Suisse, care la sfârşitul anului 2022 avea puţin peste 50.000 de angajaţi, se afla deja în mijlocul unei ample campanii de reducere a locurilor de muncă, cu 4.000 de posturi reduse până acum în acest an.

Facebook Comments