Comunicare tip CJA: Cionca s-a întâlnit cu trei parlamentari, dar a vorbit doar cu doi

by Cosmin Mihuta

În urma apelului adresat parlamentarilor de președintele Consiliului Județean Arad, ca Guvernul să nu taie județului nostru banii pentru investiții, trei dintre parlamentari au discutat astăzi cu Iustin Cionca despre această problemă gravă, conform unui comunicat CJA. Este vorba de deputatul UDMR Petru Farago, deputatul PNL Glad Varga şi senatorul PNL Ioan Cristina. Iustin Cionca le-a prezentat situația județului, faptul că la nivelul Consiliului Județean Arad există riscul ca proiecte europene și naționale în valoare de peste 160 de milioane de euro să se blocheze, pentru că nu vor exista bani pentru cofinanțarea lor. Adică exact aceleași povești care nu au legătură cu realitatea și care încearcă să acopere lipsa de rezultate a CJA, care deși a avut bani în acest an, cu mult peste cât a primit în guvernarea tehnocrată, are rezultate zero. Cât despre sumele pentru cofinanțări, cifrele arată că pot fi acoperite ușor din banii necheltuiți în acest an.

„Dacă județul nostru pierde 45 de milioane de euro (n.r. deci dacă ?!), fiecare localitate din Arad va trebui să renunțe la proiectele sale importante. Fiecare arădean va simți efectul acestui masacru financiar. Ce mă revoltă în mod deosebit este că Bucureștiul este exceptat de la această măsură a Guvernului, în vreme ce Aradul va primi doar 44% din fondurile pe care le trimite în Capitală! Este o rușine și o batjocură națională, nu pot să cred că așa ceva poate fi posibil în România de astăzi”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

După toate aceste povestiri cu tentă electorală, cu dacă și parcă, cu presupuneri pe baza cărora aruncăm în aer un județ întreg, iar după apariția bugetului se vor sparge ca un balon de săpun, domnii cu comunicarea de la CJA ne arată de ce sunt plătiți regește, cu mii de lei pe lună. Deci, după ce ne anunță că președintele CJA s-a întâlnit cu trei parlamentari, comunicatorii de lux transmit că „Iustin Cionca le-a cerut celor doi parlamentari să susțină interesul arădenilor în Parlament“. Întrebarea care se pune e cu cine s-a certat Cionca, de nici măcar nu mai vrea să vorbească despre problemele „grave“ ale Aradului ? Să fie Farago, Varga sau Cristina, care e în tabăra Pistru, încă destul de puternică în PNL Arad.

Ceea ce se întâmplă la capitolul comunicare la CJA e de plâns. Cum e de plâns cam tot ce ține de administrarea județului. CJA stă pe un sac de bani, pe fonduri de zeci de milioane de euro, plus alte milioane de euro din bugetul județului, iar cei din fruntea CJA nu știu cum să-i investească și se preocupă doar de politică, de la preluarea mandatului. Nu mai vorbim de salariile uriașe plătite către clientela de partid angajată la foc automat de un an și jumătate și care taie frunze la câini. Să fii campion la numărul de angajați la nivel național și să nu ai bani să pui o foarte mică parte pentru proiectele finanțate de guvern, asta înseamnă să fii manager de dreapta.

P.S.: Aceeași comunicatori de lux de la CJA au transmis joi o scrisoare deschisă societății civile, în care anunțau că au nevoie de 6 milioane de euro pentru cofinanțări, iar parlamentarilor o altă scrisoare, în care spun că au nevoie de 8 milioane de euro. Debandadă curată, pe banii arădenilor.

Facebook Comments