COMUNA HUNEDOREANA VATA DE JOS VREA SA SE „MUTE“ IN JUDETUL ARAD

by Cosmin Mihuta

Judeţul Arad nu e singurul care se confruntă cu probleme atunci când vine vorba de împărţirea banilor de la Consiliul judeţean. Dacă la noi se plâng USL-iştii, fiindcă la conducerea CJA sunt cei de la PD-L şi PP-DD, în alte judeţe, lucrurile stau exact pe dos. Adică cei de la PD-L se plâng de faptul că cei de la USL, fiind la conducere, dau bani numai pentru ai lor.

Este şi cazul comunei Vaţa de Jos (judeţul Hunedoara), care în ultimii ani  a primit de la Consiliul Judeţean zero alocări bugetare, motiv pentru care primarul de aici ia în calcul organizarea unui referendum, pentru a trece comuna la judeţul Arad, după cum scrie Mesagerul Hunedorean. „În ultimii ani, noi nu am primit nici un ban de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Ni s-au invocat tot felul de motive, de genul că luăm şi aşa destul de la Finanţe. Eu cred că ceea ce ne revine de la Finanţe este dreptul nostru, conform formulei de calcul. Aceeaşi formulă se aplică tuturor primăriilor din judeţ. Ele primesc, însă noi nu. Am decis să întrebăm comunitatea dacă e bine că nu ni se alocă şi nouă bani pentru dezvoltare, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor celorlalte administraţii locale. Ne-am săturat! Vrem să organizăm un referendum, pentru că am luat în calcul să ne alipim judeţului Arad. Am discutat cu câţiva primari de acolo, iar la ei nu există astfel de situaţii”, afirmă Milu Folescu (PD-L), primarul comunei Vaţa de Jos. Întrebat dacă apartenenţa sa politică (PDL) poate fi una dintre cauzele pentru care liderii judeţului, membrii USL, taie drepturile băneşti ale comunităţii din Vaţa de Jos, primarul Milu Folescu spune că s-a gândit şi la acest aspect, însă ceea ce ştie sigur este că şefii de la Consiliul Judeţean ar trebui să fie echidistanţi şi nepărtinitori atunci când împart banul public. „La nivel de comune în special, lumea votează omul, nu partidul sau culoarea lui. Eu îi reprezint pe aceşti oameni şi vreau să lupt pentru binele lor. Am îndurat destul, până acum. Localnicii sunt singurii care au de pierdut. Ei trebuie să afle că, dacă nu primim bani de la judeţ, nici modernizările propuse nu le putem susţine aşa cum ar trebui. Investiţiile pe care reuşim să le susţinem din bugetul local, oricum, puţine, comparativ cu ceea ce ne dorim, implică mult timp pentru implementare”, mai arată primarul, pentru Mesagerul Hunedorean.

Ce sorţi de izbândă va avea demersul primarului din Vaţa de Jos, rămâne de văzut. Ideea e să nu dureze prea mult, fiindcă primarul riscă  să se trezească şi la Arad cu o conducere USL la nivel de judeţ. Iar atunci îi rămâne varianta să treacă şi el la USL, că înapoi la Hunedoara e greu de crezut că-l mai primeşte cineva.

 

Facebook Comments