Comoară uimitoare, descoperită de un scafandru pe fundul mării, în Sardinia

by Florian Popa

things to do in Sardinia

Un scafandru care înota în apele Sardiniei a descoperit o comoară uimitoare ce datează din secolul IV. Arheologii spun că este una dintre cele mai importante descoperiri de monede. O comoară de zeci de mii de monede, care așteaptă să fie descoperită încă din secolul al IV-lea, a fost găsită de un scafandru care înota în apele Sardiniei. Ministerul italian al Culturii a declarat sâmbătă că scafandrul a alertat autoritățile, care au trimis scafandri din cadrul unei echipe de protecție a artei, împreună cu alți scafandri de la departamentul de arheologie subacvatică al ministerului.
Monedele, care datează din prima jumătate a secolului al IV-lea, au fost găsite în iarba mării, nu departe de țărmul nord-estic al insulei mediteraneene. Deocamdată nu s-a stabilit cu exactitate câte monede au fost recuperate, deoarece acestea sunt în curs de sortare. Un comunicat al ministerului a estimat că sunt cel puțin 30.000 și posibil chiar 50.000, având în vedere greutatea lor colectivă.
„Toate monedele se aflau într-o stare de conservare excelentă și rară”, a precizat ministerul. Cele câteva monede care au fost deteriorate aveau încă inscripții lizibile, a precizat acesta. „Tezaurul găsit în apele din largul Arzachena reprezintă una dintre cele mai importante descoperiri de monede din ultimii ani”, a declarat Luigi La Rocca, un oficial al departamentului de arheologie din Sardinia, potrivit apnews.ro.

Facebook Comments