Comisarul Vestager, favorit pentru șefia Comisiei Europene

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, este perceput ca „cea mai stralucitoare stea a Comisiei Juncker”, potrivit firmei de afaceri publice Burson Cohn & Wolfe (BCW). Comisarul UE pentru concurență, Margrethe Vestager, este favoritul clar pentru a-i lua locul lui Jean-Claude Juncker, ca președinte al Comisiei Europene, potrivit rezultatelor unui sondaj online la nivel european, dezvăluit astăzi (19 februarie), scrie euractiv.com.

Sondajul, realizat în colaborare cu EURACTIV, a invitat respondenții să-și pronunțe verdictul asupra performanțelor fiecărui comisar individual, clasându-se între 0 și 10.

Cu un rating de aprobare de 50,2%, Vestager a fost singurul comisar din echipa lui Jean-Claude Juncker, care obține un scor mai mare de 50%. Comisarul danezul a venit chiar în fața șefului UE pentru afaceri externe, Federica Mogherini (49,6%), a primului vicepreședinte al Comisiei, Frans Timmermans (46,9%) și a comisarului UE pentru comerț Cecilia Malmström (44,7%).

Juncker însuși a ajuns pe locul cinci, cu un scor de 44,4%. Tibor Navrascics, comisarul UE pentru educație din Ungaria, care a fost creditat cu doar 19% din voturi, se află chiar în spatele lui Neven Mimica, comisarul UE pentru ajutor pentru dezvoltare, cu 20,6%.

Comisia Juncker, în ansamblu, a primit un scor mediu de 46%, o performanță pe care BCM o consideră „destul de dezamăgitoare”, deși în linii mari corespunde anchetelor realizate în timpul mandatelor anterioare ale Comisiei.

Cu toate acestea, majoritatea respondenților (41%) consideră că actuala Comisie este „mai bună” decât cea anterioară, condusă de fostul prim-ministru portughez José Manuel Barroso. Doar 34% au afirmat că Comisia Juncker a fost „mai rea” decât Barroso, iar 26% au declarat că au făcut „același lucru”.

Facebook Comments