Comercianţii din piaţa Catedralei se tem că ar putea fi mutaţi într-un spaţiu neautorizat

by Paul Anghel

Comercianţii din piaţa Catedralei acuză administraţia locală şi pe primarul Gheorghe Falcă de faptul că vrea să scape de ei cu orice preţ.

Oamenii sunt îngrijoraţi, după ce ce primarul a afirmat la o emisiune TV că îi va muta pe comercianţi în două locaţii apropiate de actuala locaţie a pieţei Catedralei.

Cele două spaţii sunt piaţa ce aparţine unui privat şi este situată în imediata apropiere a pieţei Catedralei, iar ce-a de-a doua este hala Teatrului de Stat, situată în apropierea Turnului de Apă.

Comercianţii acuză că la hală nu au fost demarate lucrări, iar la piaţa Nouă, cum se numeşte cea deţinută de un om de afaceri, nu sunt îndeplinite condiţiile pentru desfacerea legumelor şi fructelor. „În piaţa Nouă (n.r. deţinută de omul de afaceri Viorel Pâncotan) nu sunt condiţii pentru păstrarea şi comercializarea legumelor şi fructelor. Una este să vinzi şuruburi şi alta este să vinzi alimente. Vara sunt 50 de grade sub acea copertină şi nu ar rezista niciun fruct în asemenea condiţii. Nu am obţine autorizaţii de la ISU şi de la DSVSA şi practic nu am putea funcţiona decât în mod ilegal”, spun comercianţii de fructe şi legume din piaţa Catedralei.

În plus, aceştia acuză spaţiul prea mic existent în posbila nouă locaţie. Acum, sunt aproximativ 250 de comercianţi, iar în piaţa Nouă încap cam 70.

Cert este că primarul Falcă vrea să scape de comercianţii din piaţa Catedralei chiar cu riscul de a-i muta într-un loc pentru care nu ar obţine autorizaţii de funcţionare.

Oamenii se tem că dacă sunt mutaţi ar rămâne fără afaceri, întrucât lispa autorizaţiilor de la ISU şi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) i-ar pune în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea.

Facebook Comments