Columbia: 34 de morți, după ce o alunecare de teren a rupt în două o autostradă

by Florian Popa

Cel puțin 34 de oameni au murit în Columbia după ce o alunecare de teren a îngropat un autobuz şi două maşini. După ce şoseaua pe care se aflau autoturismele a fost pur şi simplu ruptă în două, mai multe persoane au fost de negăsit, iar autorităţile au anunţat că printre victime sunt și copii, scrie observatornews.ro.
Peste 70 de salvatori au folosit inclusiv buldoexcavatoare, în încercarea de a ajunge la supraviețuitori, dar și-au încheiat căutarea luni după-amiază, după 24 de ore de căutări, potrivit AP. Unitatea Națională de Management al Riscului de Dezastre a anunțat într-un comunicat că printre morți se află opt copii.
Alunecarea de teren de duminică a rupt în două o autostradă, în orașul Pueblo Rico din districtul Risaralda. La bordul autobuzului îngropat în doi metri de noroi se aflau 33 de persoane. De asemenea, o mașină cu 6 pasageri și o motocicletă cu două persoane au fost surprinse de valul uriaș de pământ.
Columbia se află sub o gravă ameninţare de alunecări de teren din cauza unui sezon ploios, rezultat al unui fenomen climatic caracterizat prin temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei din Oceanul Pacific.

Facebook Comments