Coloane de camioane la Nădlac din cauza lipsei de poliţişti maghiari

by Florian Popa

Coloane de camioane sunt formate, miercuri, la intrarea şi la ieşirea din România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde autorităţile române susţin că nu sunt suficienţi poliţişti ungari pentru formarea echipelor comune de control.
Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise patru artere de control pentru traficul greu pe sensul de ieşire din ţară, dar sunt insuficiente pentru numărul mare de automarfare prezentate la verificările de la graniţă. Aplicaţia precizează că există o „lipsă de personal maghiar” pentru formarea echipelor comune de control necesare deschiderii unor noi artere, iar timpul minim pentru a se ajunge la efectuarea formalităţilor pentru şoferi este de o oră şi jumătate.
Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi au precizat, pentru AGERPRES, că pe autostrada pan-europeană s-a format o coloană de automarfare lungă de trei kilometri înainte de ieşirea din ţară.
Situaţia este similară şi pe sensul de intrare în România, unde sunt deschise trei artere pentru traficul greu şi se aşteaptă tot 90 de minute.
La Vărşand şi Nădlac I, unde şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 60 de minute pentru a trece graniţa spre Ungaria, sunt deschise trei, respectiv o arteră pentru traficul greu.

Facebook Comments