Coloane de camioane în vămile arădene, la ieşirea din ţară

by Florian Popa

Coloane de camioane sunt înregistrate şi miercuri în principalele puncte de trecere a frontierei din vestul ţării, iar în cel mai mare dintre acestea – Nădlac II, se aşteaptă cel puţin 120 de minute pentru efectuarea formalităţilor, coloana de automarfare formată pe autostrada A1 fiind de aproximativ cinci kilometri.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia s-a menţinut în ultimele 24 de ore, pe arterele dedicate traficului greu, la ieşirea din ţară, dar, în acelaşi timp, continuă controalele amănunţite efectuate în comun cu poliţiştii maghiari, la cererea acestora din urmă, privind depistarea migranţilor care încearcă să treacă ilegal frontiera, astfel că timpii de aşteptare pentru tranzitare sunt mai ridicaţi decât în mod obişnuit.

La PTF Nădlac II sunt deschise cinci artere de ieşire pentru camioane, iar la PTF Vărşand, unde se aşteaptă 90 de minute, sunt deschise trei artere. La Nădlac I se aşteaptă aproximativ 30 de minute pentru formalităţi şi este deschisă o arteră pentru traficul greu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, Laura Bondar, a adăugat că se menţine aglomeraţia şi în PTF Petea (Satu Mare), unde se aşteaptă 120 de minute pentru control şi este deschisă o arteră pentru traficul greu pe sensul de ieşire din România. În Bihor, în schimb, situaţia s-a îmbunătăţit faţă de ziua de marţi, iar la Borş I şi Borş II se aşteaptă aproximativ 30 de minute, fiind deschise câte trei artere pentru camioane.

Conform ITPF Oradea, s-au dispus măsuri pentru fluidizarea traficului în toate punctele de trecere de la graniţa cu Ungaria.

„Precizăm că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, a adăugat Laura Bondar.

Facebook Comments