Coloane de camioane de până la 8 kilometri înainte de frontieră, la Nădlac II şi Vărşand

by Florian Popa

Coloane de camioane de până la opt kilometri s-au format, miercuri, înainte de Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Vărşand, unde şoferii aşteaptă cel puţin două ore şi jumătate pentru formalităţile de trecere în Ungaria, atât din cauza numărului mare de automarfare prezentate la graniţă, cât şi pentru că ţara vecină nu a alocat personal suficient pentru control, scrie agerpres.ro.
Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II sunt deschise trei artere de control pentru traficul greu, pe sensul de ieşire.
„Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Lipsă personal din partea autorităţilor maghiare”, transmite aplicaţia.
Conform sursei citate, se aşteaptă cel puţin 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor de ieşire.
La Vărşand, sunt deschise tot trei artere de ieşire (capacitate maximă) pentru traficul greu şi se aşteaptă minimum 180 de minute. La Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute.
Poliţia de Frontieră Arad a precizat, pentru AGERPRES, că înainte de Nădlac II coloana de automarfare formată pe autostradă este lungă de opt kilometri, iar înainte de Vărşand este de şase kilometri, pe drumul naţional.
Pe sensul de intrare în România, sunt probleme doar la Nădlac II, unde şoferii de camioane aşteaptă o oră pentru a trece graniţa.

Facebook Comments