Colecție de portari la UTA: ucraineanul Danylo Kucher este așteptat la Arad

by Sorin Haut

UTA va conta pe un al patrulea portar în partea a doua a sezonului din Superliga. Practic, Laszlo Balint face deja colecție de goalkeeperi, după Florin Iacob, Dragoș Balauru și Haralambie Mociu urmând să se alăture echipei și ucraineanul Danylo Kucher (26 de ani). Acesta s-a despărțit de curând de Inhulets, formația de pe locul 14 din prima ligă ucraineană. A jucat ultima oară tocmai pe 5 noiembrie, în eșecul cu 0-3 în fața campioanei Sahtior Donetk. A adunat doar șase partide în acest sezon, dar pentru staff-ul tehnic al arădenilor este suficient, mizându-se poate în special pe înălțimea sa, 1,93 metri. Este cotat la 300 de mii de euro de transfermarkt, iar Balint a confirmat astăzi transferul lui Kucher, care este așteptat săptămâna viitoare la Arad. Înainte de Inhulets, Danylo Kucher a mai evoluat în cariera sa la formațiile ucrainiene Kryvbas Kryvyi Rig, Dnipro, Girnyk KR și FK Minaj. Timp de un an și jumătate a evoluat și în campionatul Letoniei, la Daugavpils și RFS.

Noul goalkeeper nu a mai apărat de mai mult de trei luni…

Unul din criteriile pe care le-am avut foarte clar în vedere a fost ca portarul ales să aibă meciuri cel puțin în perioada recentă. Au fost foarte mulți portari buni, dar care, din păcate, ultimul meci l-au jucat prin lunile de vară. La ce calități aveau, probabil ne-ar fi ajutat, dar, categoric, ar fi avut nevoie de o perioadă de adaptare poate mai lungă decât un portar precum Kucher. În mod normal, acesta ar trebui să aibă un tonus fizic bun, pentru că s-a pregătit, a și jucat. Noi avem speranțe că se va integra rapid, cu toate că procesul poate fi un pic mai anevoios, pentru că portarul are nevoie de un nivel de comunicare foarte bun. Dar avem jucători inteligenți, de exemplu Benga vorbește mai multe limbi, deci sunt încrezător că Danylo ne poate ajuta cât de curând posibil”, a menționat antrenorul UTA-ei.

Laszlo Balint anunță că nu mai pleacă nimeni

Tot Balint a anunțat că este puțin probabil ca să mai plece vreun portar, mai ales că perioada de transferuri s-a închis în marea majoritate a campionatelor: Eu cred că nu mai pleacă nimeni, pentru că în acest moment fereastra de transferuri s-a închis. În cazul în care primesc vreo ofertă de la echipe din campionatele unde se mai fac transferuri (n.a. 16 la număr în Europa), este clar că se poate discuta. Dar, din ce știu, nu există nicio ofertă concretă pe numele vreunui jucător de la noi, cel puțin de la vreo echipă din campionatele în care se mai pot efectua transferuri”, a adăugat Balint.

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate