Coldea le dă fiori celor de la PNL Arad! Falcă – arestat, Bibarț – candidat la primărie

by Florian Popa

E deranj mare la PNL Arad, unde lupta e mai dură ca niciodată, pentru poziția de candidat la funcția de primar al Aradului. În ultima săptămână, liberalii arădeni nu discută despre altceva decât de Biroul Politic Național de luni, în care urmează să se valideze candidaturile la alegerile locale, inclusiv pentru Primăria Aradului, mărul discordiei în PNL Arad.

„Cunoscătorii“ din PNL Arad aruncă pe piață niște scenarii care mai de care mai aiuritoare, dar care prind la mulți dintre membrii, unii chiar importanți, cu funcții cheie. Cel mai tare scenariu e, de departe, cel în care europarlamentarul Gheorghe Falcă urmează să fie arestat, la ordinul fostului general Florian Coldea, finul primarului interimar Călin Bibarț. Acum, că și-ar băga coada în PNL Arad fostul adjunct al SRI nu e chiar departe de realitate, dar o arestare a unui europarlamentar, cu ditamai imunitatea, e cam greu de realizat chiar și pentru un general în rezervă cu puterea pe care încă o mai are Florian Coldea. Asta dacă nu i se înscenează vreo crimă sau ceva de genul lui Falcă. Scenariul continuă, bineînțeles, cu drumul liber al prințișorului Bibarț spre mult visata candidatură la primărie și eliminarea taberei Falcă – Geanina Pistru.

De cealaltă parte, avem scenarii la fel de palpitante. Unul dintre ele spune că luni, la ședința BPN, Falcă e gata să joace la rupere, dacă nu se acceptă candidatura lui Sergiu Bîlcea. Astfel, Falcă ar urma să candideze la Primăria Aradului, în cazul în care nu i se acceptă succesorul propus de el. Timp de 30 de zile, Falcă poate alege între funcția de primar și cea de europarlamentar, timp în care se va constituit noul consiliu local, Sergiu Bîlcea și Alexandru Meszar, de la UDMR, vor fi aleși viceprimari, după care Falcă își va da demisia. În acea situație, Bîlcea urmează să devină primar interimar, iar noi alegeri pentru funcția de primar se vor organiza peste un an, doi, timp în care Bibarț va deveni istorie.

Dincolo de scenariile fanteziste, cert e că luni vom avea o nouă etapă în disputa Bibarț-Bîlcea, pentru Primăria Aradului. Unii spun că e imposibil ca cineva să mai schimbe lucrurile stabilite, dar la fel de convinși sunt și cei din tabăra Bibarț că Falcă și ai lui vor pierde în BPN.

Chiar dacă Falcă va câștiga și această bătălie, tabăra Bibarț va continua lupta subterană, și vom afla în continuare că urmează să fie arestat ba Falcă, ba Cionca sau Bîlcea sau că mai urmează un BPN, un nou sondaj. Vorba aia, încaieră-i drace!

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate