COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol: 154 de oameni evacuaţi, 22 de drumuri închise

by Sida Voicu

Secretarul de stat pe probleme de ordine publică din MAI Florea Oprea a anunţat că, până la acest moment, sunt 22 de drumuri închise, 154 de persoane, blocate în autovehicule, în aeroporturi şi porturi, au fost evacuate şi 47 de comune şi 71 de sate au rămas fără curent, din cauza viscolului.

Şoferilor li se recomandă că, în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, să nu pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

UPDATE 19:50 Peste o sută de militari pleacă pe A1 şi A2 pentru a duce oamenilor blocaţi alimente, ceai şi pături

Conform MApN, două coloane de maşini, formate fiecare din peste 50 de militari şi şapte autospeciale, vor pleca pe autostrăzile A1 şi A2 pentru a
transporta alimente, ceai cald, pături persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, peste 30 de militari şi trei autocamioane acţionează sâmbătă seară în zona localităţii Lehliu Gară pentru deblocarea autostrăzii A2.

În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

UPDATE 19:30 Florea Oprea (MAI): 154 de oameni evacuaţi, 22 de drumuri închise

Dintre cele 154 de persoane evacuate, 34 au avut nevoie de asistenţă medicală. În total, 123 de maşini au rămas blocate în trafic.

Secretarul de stat a mai anunţat că sunt 22 de drumuri închise, printre care cele trei autostrăzi, alături de drumuri naţionale din mai multe judeţe din sudul ţării.

La acestea se adaugă 31 de drumuri judeţene blocate şi alte 25 cu circulaţia restricţionată.

Capitala şi 13 judeţe se află, până duminică la ora 22.00, sub avertizare de cod portocaliu, în timp ce pentru alte 14 judeţe a fost emis cod galben de viscol.

În cursul zilei, a fost cod portocaliu în Capitală şi 18 judeţe din sudul ţării.

UPDATE 18:00 Două drumuri naţionale,închise în Brăila. În Buzău, numărul drumurilor închise creşte în fiecare oră

În judeţul Buzău, autorităţile au dispus, sâmbătă după-amiază, închiderea circulaţiei pe DN 1 B Buzău – Mizil, după ce în cursul zilei aceeaşi măsură a fost luată pe alte patru şosele naţionale.

Astfel, la ora transmiterii acestei ştiri sunt închise DN 1 B Buzău – Mizil, DN 2 E85 între localităţile Căldăruşanca (limită judeţ Ialomiţa) – limită judeţ Vrancea, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat – Băile între kilometrul 0+00 şi km 30 +00 închis, DN 2C între localităţile Costeşti – Padina, DN 2B între localităţile Buzău – Brăila. De asemenea, sunt impracticabile zece drumuri judeţene.

Tot în judeţul Buzău, autorităţile au dispus ca circulaţia autovehiculelor mai grele de 7, 5 tone să nu mai fie permisă pe DN 10 Buzău – Braşov.

La Brăila, începând cu ora 17.00, drumurile naţionale DN 22 Brăila – Râmnicu Sărat şi DN 23 Brăila – Focşani au fost închise pe teritoriul judeţului Brăila, ca măsură preventivă, dispusă de autorităţi.

”Inspectoratul de Politie Judeţean Brăila are instalate filtre de informare a participanţilor la trafic, trei la ieşirea din municipiul Brăila şi in localităţile Ianca, Oprişeneşti, Surdila Greci, Şuţeşti, Olăneasca şi Gradiştea”, a declarat colonelul Ştefan Stoian de la ISU Brăila.

De asemenea, trenurile IR 5106 şi IR 1572, oprite în Gara Făurei şi Gara Brăila, sâmbătă după-amiază şi-au continuat deplasarea după ce avaria apărută pe calea ferată în judeţul Buzău s-a remediat.

De asemenea, trenurile blocate în Gara Buzău şi-au continuat drumul.

În judeţul Brăila, la ora transmiterii acestei ştiri nu sunt alimentate cu energie electrică localităţile Surdila Găiseanca, Făurei Sat, Brateşu, Roşiori, Tătaru şi parţial oraşul Făurei, 20 de echipe ale Electrica acţionînd pentru remedierea defecţiunilor.

UPDATE 16:25 Mănescu:19 trenuri au fost anulate

Un număr de 19 trenuri au fost anulate pe mai multe rute din sudul ţării, a anunţat sâmbătă, în cadrul comandamentului de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Transporturilor Ramona Mănescu.

Trenurile anulate sunt circulau pe rutele Bucureşti Nord – Constanţa, Buzău – Făureni – Ţăndărei, Bucureşti – Urziceni, Ploieşti – Urziceni, Bucureşti – Piteşti – Craiova şi Bucureşti – Râmnicu Vâlcea, a precizat Mănescu.

În situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii, a anunţat CFR Călători.

http://www.mediafax.ro/social/cod-portocaliu-de-ninsori-si-viscol-154-de-oameni-evacuati-22-de-drumuri-inchise-zboruri-si-trenuri-anulate-informatii-in-timp-real-live-text-11962750

 

Facebook Comments