Cod portocaliu de inundații pe râul Sebiș

by Andreea Radu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, atenţionare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la ora 22:00, pe râul Sebiş, pe raza judeţului Arad.
Conform hidrologilor, în următoarele şapte ore, se vor produse scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râul Sebiş – bazin superior şi afluenţii aferenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Arad).
INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Moneasa.
Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

Facebook Comments