Cod galben de vijelii și viscol pentru județul Arad

by Florian Popa

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo Cod galben de vijelii și viscol, valabilă pentru 15 județe ale țării. Avertizarea meteo Cod galben de vijelii este valabilă în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 – 17 ianuarie, ora 22:00.
În Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.
”În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.
Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.”, se arată în atenționarea ANM.

Facebook Comments