Cod galben de viituri pentru județul Arad

by Andreea Radu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit Cod galben de viituri pentru râuri din nord – vestul ţării, valabil începând de vineri, de la ora 12:00, până sâmbătă dimineaţa, la ora 7:00.
Potrivit INHGA, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din bazinele hidrografice: Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Barcău (judeţele: Sălaj şi Bihor), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor) şi Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad).
„Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Bihor. Codul galben presupune risc de viituri sau creşteri rapide ale nivelului apei, de aceea recomandăm vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, se arată în comunicatul INHGA, scrie agerpres.ro.

Facebook Comments