Cod galben de furtuni pentru județul Arad, până la ora 18.00

by Florian Popa

Furtuni puternice sunt așteptate în România în orele următoare. Meteorologii avertizează că va ploua torențial și se vor strânge cantități mari de apă. ANM a emis un cod galben pentru mai bine de jumătate din țară, valabil de la ora 10.00 până în această seară, la ora 18:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei și nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp, potrivit meteorologilor.

Începând cu ora 18.00, un alt cod galben vizează sud-estul țării. Astfel, până mâine dimineață la ora 06.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul și estul Munteniei, ceamai mare parte a Dobrogei și local în Moldova. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments