Cod galben de furtuni, grindină și vijelii, până joi

by Cristian Dobre
Nori de furtuna sunt stransi deasupra cartierului Drumul Taberei din Bucuresti, vineri, 25 mai 2012. Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o noua atentionare cod galben de ploi, valabila de vineri de la ora 12:00 pana sambata la ora 09:00 in 11 judete din tara. Traficul rutier este blocat pe numeroase artere ale Capitalei, iar subsoluri din multe zone ale orasului au fost inundate din cauza ploii de vineri seara. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri de la ora 12.00, până joi la ora 10.00, pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova.

„În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp”, anunță meteorologii.

Totodată, a intrat în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, începând de miercuri dimineață și care expiră vineri, la ora 23.00.

 

Facebook Comments