CNAIR informează că emiterea rovinietei va fi suspendată temporar

by Andreea Radu

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că emiterea rovinietei va fi suspendată temporar. Conducătorii auto din România trebuie să știe că vor avea loc schimbări în perioada următoare, în privința achiziționării rovinietei. CNAIR a informat că emiterea rovinietei va fi suspendată într-un anumit interval de timp.
Potrivit reprezentanților CNAIR, începând cu data de 11 martie 2024, nu va fi posibilă emiterea rovinietelor, în intervalul orar 00:00-03:00, pentru că vor fi actualizate informaţiile privind perioadele de valabilitate ale acesteia, pe baza intrării în vigoare a prevederilor Ordonanţei nr. 14/2024.
”(…) începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuţie, prin intermediul portalurilor web/aplicaţiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile şi a dispozitivelor de procesare a plăţilor numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.
Acest lucru este necesar pentru actualizarea informaţiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor şi a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanţei nr. 14/2024 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România”, se precizează în comunicatul transmis de CNAIR.

Facebook Comments