CM 2018: Rusia obţine o victorie categorică, în deschidere

by Sorin Haut

Reprezentativa Rusiei a surclasat selecţionata Arabiei Saudite cu scorul de 5-0 (2-0), în primul meci al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în Grupa A a competiţiei (14 iunie – 15 iulie).

Gazdele s-au impus la o diferenţă puţin aşteptată, într-un meci care a opus cele mai slabe echipe din clasamentul FIFA calificate la CM 20218 (70, respectiv 67).

Ruşii au deschis scorul prin Iuri Gazinski (12), Denis Cerîşev, introdus providenţial de Cercesov, a reuşit o ”dublă” (43, 90+1), Artem Dziuba a marcat la un minut de la intrarea sa pe gazon (71), iar Aleksandr Golovin a închis tabela din lovitură liberă (90+4).

Acesta este cel mai mare scor într-un meci de deschidere la Cupa Mondială, după cel dintre Italia şi SUA (7-1), de la CM 1934, la Roma.

Rusia, care venea după şapte meciuri la rând fără victorie, are acum şanse considerabile la calificarea în optimi, pentru care mai candidează Uruguayul.

În următoarea sa partidă, Rusia va juca împotriva Egiptului, marţi, la Sankt Petersburg.

Rusia și Arabia Saudită fac parte din Grupa A, alături de Egipt și Uruguay, echipe ce vor juca vineri, 15 iunie, începând cu ora 15, partidă transmisă de TVR1 și TVD HD.

Tot mâine se joacă și cele două partide din grupa B, la ora 18, Maroc– Iran (Sankt Petersburg) – TVR 1, TVR HD și de la ora 21, Portugalia– Spania (Soci) – TVR 1, TVR HD.

AGERPRES

Facebook Comments