CLUBUL COPIILOR LIPOVA, NOI PREMII LA CONCURSURI NATIONALE

by Florian Popa
Please follow and like us:

Pentru copiii care formează «echipa de artă» a Cercului Atelierul Fanteziei din cadrul Clubului Copiilor Lipova, vacanţa de vară a început cum nu se putea mai bine, aducându-le acestora noi concursuri cu activităţi extraordinare, unde au avut ocazia să dovedească din nou cât de talentaţi şi implicaţi sunt, fiecare dintre ei punând în practică cele mai speciale şi originale idei în cadrul acestor concursuri la care au participat în ultima perioadă.

Concurs Naţional de pictură „Muzica Sferelor” Lugoj

În perioada 25.06-28.06.2014,  a avut loc Concursul Naţional de pictură „Muzica Sferelor”, ediţia a X-a, organizat de Clubul Copiilor Lugoj, concurs cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2014 ale Ministerulu Educaţiei Naţionale.

Reprezentanţii Cercului «Atelierul Fanteziei» de la Clubul Copiilor Lipova au fost prezenţi la Lugoj, unde au participat, cu un echipaj format din 6 copii, coordonat de Prof. Camelia Iordache.

Concursul s-a desfăşurat pe două ateliere: atelier de pictură pe pânză 50/60 cm şi atelier de quilling, tablouri quilling şi realizare felicitări.

Alături de echipajul de la Lipova au mai participat şi echipaje de la Filiaşi, Craiova, Roşiori, Lugoj, Horezu.

Participarea la Lugoj bineînţeles că nu a rămas fără rezultate pentru aceşti copii minunaţi, ei obţinând în zilele petrecute la tabăra de creaţie o mulţime de reuşite, dintre care amintim :  Bursuc Alexandra- Locul I, Bar Rareş- Locul I, Belu Denisa- Locul I, Bacoş Alexandru – Locul I, Conopan Mădălina – Locul I şi Sălăjan Diana – Locul I.         Cazarea şi toate materialele necesare pentru lucrul la ateliere au fost asigurate de către organizatori, aceştia punând la dispoziţia participanţilor tot ceea ce a fost nevoie pentru derularea activităţilor în cele mai bune condiţii.

La finalul şederii la Lugoj, cu un bagaj de premii foarte bogat,  copiii au plecat spre casă, însă până la sosirea în Lipova, au mai făcut o oprire;  ei s-au oprit la Timişoara, unde profitând de vacanţă şi vremea frumoasă, au vizitat preţ de câteva ore oraşul, acesta fiind şi un mod de a sărbători pentru reuşitele extraordinare.

 

Concurs Naţional de Ecologie şi  Concurs Naţional de Artă

 

Seria concursurilor naţionale a continuat şi în luna iulie pentru Cercul „Atelierul Fanteziei“ din cadrul Clubului Copiilor Lipova.

În perioada 02.07. – 04.07.2014, aceştia au participat cu două echipaje la cele două concursuri naţionale cuprinse în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educaţiei Naţionale, organizate de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea.

Primul dintre acestea, Concursul Naţional de Ecologie, a avut trei secţiuni, unde au participat elevele Boncuţ Dana şi Asimionesei Alina la secţiunea de prezentare Power Point şi pictură, acestea obţinând următoarele premii : Boncuţ Dana – Premiul I şi Asimionesei Alina – Premiul I la secţiunea pictură şi Premiul I pe echipaj la secţiunea de prezentare Power Point.

Cel de-al doilea concurs, Concursul naţional de artă, s-a desfăşurat pe ateliere de lucru, în diferite tehnici.

Premiile obţinute în cadrul acestui concurs au fost : Locul I – pe echipaj, format din Conopan Mădălina, Bursuc Alexandra şi Bar Rareş.

Alături de echipajele din Lipova au mai participat echipaje din Tulcea, Roşiori, Brad, Sibiu, Piteşti, Drăgăşani, Curtea de Argeş, Oradea, Bucureşti, Horezu.

Pe lângă activităţile desfăşurate în cadrul celor două concursuri, copiii au avut parte în această deplasare şi de surprize şi câteva vizite foarte frumoase. Astfel, ei au vizitat Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea” din Sibiel, cel mai mare muzeu de icoane pe sticlă din Europa, precum şi Mănăstirea Cozia.

Alături de aceşti copii extraordinari au fost pentru încă o dată  părinţii, care i-au sprijinit cu tot ce a fost nevoie, pentru această deplasare, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova, Prof. Coordonator Camelia Iordache şi nu în ultimul rând Primăria Oraşului Lipova, căreia atât copiii, cât şi reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova transmit mulţumiri pentru asigurarea transportului la fiecare deplasare.

Facebook Comments