Club fARAD. Documentarul „Ouăle lui Tarzan“, proiectat la Cinematograful „Arta“

by Andreea Radu

Documentarul „Ouăle lui Tarzan“ (r. Alexandru Solomon) va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad, în cadrul evenimentului Club fARAD, ediția din luna mai.

Proiecția va avea loc joi, 30 mai 2024, de la ora 19.00 iar accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Cu ocazia fARAD 10, echipa festivalului a organizat în 2023 un vot în rândul comunității de cineaști, participanți și mentori ai festivalului spre a stabili un Top 10 al celor mai bune documentare românești post-1989, pe care l-a anunțat în închiderea ediției.

Documentarul „Ouăle lui Tarzan“ a ocupat locul 5 în acest clasament.

 

Sinopsis:

Ouăle lui Tarzan

Regia: Alexandru Solomon

2017, România/Franța, 105m

În rusă și abhază cu subtitrare în limba română

Prezentat în cadrul I DOC: Top 10 documentare românești post-1989
La sfârșitul anilor 1920, sovieticii au construit un centru de cercetare medicală la Sukhumi, capitala Abhaziei de astăzi – o națiune autoproclamată, cu mai puțin de 250.000 de locuitori, recunoscută doar de o mână de țări. Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Oamenii și animalele continuă și astăzi să locuiască împreună în instituția dărăpănată, captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii victimele unor serii de experimente nereuşite.

Documentarul fascinant al lui Alexandru Solomon analizează relația dintre oameni și primate pentru a investiga influența distructivă a dogmei și rolul credinței și eticii în cercetarea științifică.

Facebook Comments