CLM a retras titlul de Cetăţean de Onoare al sculptorului Dumitru Şerban, colaborator al Securităţii

by Florian Popa

Consilierii locali din Arad au decis, marţi, prin vot secret, retragerea titlului „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” acordat în 2021 sculptorului Dumitru Şerban, preşedintele filialei locale a Uniunii Artiştilor Plastici, care a fost colaborator al Securităţii, conform unei sentinţe definitive, scrie agerpres.ro.
Propunerea a venit din partea unui grup de consilieri şi a trecut cu 12 voturi pentru, şase împotrivă şi patru voturi anulate.
„Se retrage Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad acordat domnului prof. univ.dr. Dumitru Şerban, ca urmare a producerii prejudiciului de imagine pentru Municipiul Arad în calitate de fost colaborator al Securităţii, conform Sentinţei civile nr. 548/2010 a Curţii de Apel Bucureşti, rămasă definitivă la data de 19.06.2012. Prezenta hotărâre se duce la îndeplinire de către Centrul Municipal de Cultură Arad şi serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad şi se comunică tuturor celor interesaţi de către Serviciul Administraţie Publică Locală”, se arată în hotărârea Consiliului Local Municipal.
Contactat de AGERPRES, Dumitru Şerban a spus că este „dezamăgit” de decizia consilierilor.
„Sunt profund dezamăgit că, după 50 de ani de muncă, nişte persoane care habar nu au de artă şi de cultură au luat o decizie care mă priveşte. Îmi voi lua un avocat care să prezinte public dosarul meu de la Securitate, care nu e accesibil de zece ani”, a spus sculptorul.
Dumitru Şerban şi-a primit titlul la propunerea Centrului Municipal de Cultură Arad, în 2021, la nouă ani după ce sentinţa privind colaborarea cu Securitatea a rămas definitivă.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate