Climat de siguranță, asigurat de polițiștii arădeni în perioada 4-7 ianuarie

by Dana B.

În perioada 4-7 ianuarie, poliţiştii arădeni au acţionat pentru desfăşurarea în linişte a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza), a Sfântului Ioan Botezătorul şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi.

În perioada antemenționată, poliţiştii de ordine publică, transporturi, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptătorii S.A.S. au asigurat ordinea şi liniştea publică pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale.

Măsurile dispuse au avut în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult, aceasta fiind asigurată de polițiștii rutieri.

Întrucât neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina celor din urmă constituie principalele cauze generatoare de evenimente rutiere la nivelul municipiului Arad,  la data de 4 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au acționat în consecință.

Astfel, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.630 de lei, fiind reținute totodată 12 permise de conducere. Din totalul de sancțiuni, 21 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță și 9 pentru opriri sau staționări neregulamentare.

Nici pietonii nu au scăpat din vizorul polițiștilor, 16 dintre aceștia fiind sancționați pentru traversare prin loc nepermis, conform O.U.G. 195/2002.

 

 

 

Facebook Comments