CLAUDIA BOGHICEVICI: PDL VA PREZENTA CARTEA NEAGRA A GUVERNARII PSD-PNL

by Cosmin Mihuta

Deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Arad, principalele eşecuri ale guvernării PSD-PNL din ultimele 22 de luni, aşa cum se regăsesc inventariate în „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, un document ce va fi prezentat de PDL în perioada imediat următoare. Deputatul PDL a anunţat că acest document va sta la baza elaborării unei moţiuni de cenzură împotriva guvernării Ponta 3.

„Ultimele săptămâni au însemnat o destructurare a guvernului USL, şi, cel puţin la centru, chiar a alianţei de guvernare USL, situaţie care a creat un haos generalizat la nivel politic şi instituţional. Practic ţara este neguvernată de săptămâni bune, iar premierul Ponta apelează la tot felul de manevre de culise pentru a-şi conserva puterea. PDL nu a stat cu mâinile în sân şi a făcut în toată această perioadă ceea ce trebuie să facă un partid adevărat de opoziţie. Am criticat ferm toate loviturile sub centură  pe care PSD şi PNL le aplică românilor, am sancţionat punctual prin moţiuni simple gafele miniştrilor lui Ponta, am depus sesizare la Curtea Constituţională împotriva manevrei lui Ponta de a trece prin Parlament un guvern ilegitim, şi, foarte important, am lucrat la redactarea moţiunii de cenzură pe care vrem să o depunem într-un moment politic potrivit. Cu alte cuvinte, PDL atacă cu toate forţele impostura guvernărilor Ponta I, II şi III”, a declarat Claudia Boghicevici.

Principalele eşecuri ale guvernării Ponta inventariate de deputatul PDL sunt: promovarea celor mai „penali” miniştri după 1990, atacul la independenţa justiţiei în „Marţea neagră” din decembrie 2013, falimentul proiectelor de modificare a Constituţiei şi de descentralizare a ţării, incapacitatea introducerii sistemului de control al fraudelor în sănătate, creşterea galopantă a şomajului deşi Ponta promitea 1 milion de noi locuri de muncă, rata record a restanţelor la credite ca semn că sărăcia populaţiei este în creştere, demolarea mediului privat 81 de firme intrând zilnic în insolvenţă în 2013, dar şi creşterea fără precedent a fiscalităţii prin introducerea a 35 de noi taxe şi impozite.

„Acestea sunt doar câteva din derapajele pe care PDL le sancţionează în această Carte neagră a guvernării PSD-PNL. După 2 ani de impostură a guvernului Ponta, cred că singura şansă a României de a reveni pe o direcţie sănătoasă, europeană de dezvoltare este schimbarea din temelii a acestei guvernări. Nu este suficient că au plecat miniştrii PNL, este imperios necesar ca întreaga filosofie a guvernării să fie schimbată, pentru că actuala filosofie a guvernului Ponta se bazează pe minciună şi incompetenţă. PDL nu dispune în Parlament de toate semnăturile necesare pentru a depune o moţiune de cenzură, şi de aceea îi invităm pe toţi cei scandalizaţi de ineficienţa şi minciunile guvernului Ponta să o semneze. Colegii din PMP au anunţat deja că o vor face, îi chem şi pe colegii din PNL la raţiune şi responsabilitate în faţa românilor. Să dăm o şansă acestei ţări la o guvernare mai onestă şi mai competentă, să lăsăm orgoliile politice la o parte şi să punem interesul românilor pe primul loc”, a concluzionat Claudia Boghicevici.

Facebook Comments