CLAUDIA BOGHICEVICI: MINISTERUL MUNCII A DEVENIT UN ”TONOMAT” DE LOZINCI ELECTORALE

by webeditor

Deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, condamnă tentativa guvernului Ponta 3 de a transforma Ministerul Muncii în „instrument de campanie electorală”, prin lansarea unor „lozinci” menite a minţi din nou populaţia în an electoral.  Astfel de minciuni electorale sunt, în opinia deputatului PDL, angajamentul ministrului Rovana Plumb cu privire la premierea bugetarilor cu 2 salarii şi cel legat de introducerea conturilor individuale în sistemul de pensii aferent Pilonului I.

Nu cred în aceste promisiuni de faţadă ale guvernului Ponta 3, un guvern în care Ministerul Muncii este folosit ca «tonomat» de lozinci electorale. Este un guvern de vitrină, făcut special pentru a minţi din nou românii în acest an electoral. În acelaşi registru trebuie citită şi declaraţia ministrului Rovana Plumb, conform căreia legea salarizării trebuie modificată pentru ca bugetarii să poată primi două salarii în plus ca premii anuale. Este doar o minciună, în condiţiile în care FMI a recomandat ferm ca legile salarizării şi ale pensiilor să nu fie modificate, mai ales că guvernul Ponta menţine de 2 ani de zile măsurile de austeritate în sistemul bugetar, şi anume blocarea primelor, a bonusurilor, a plăţii orelor suplimentare sau a tichetelor cadou.

În ceea ce priveşte introducerea conturilor individuale în sistemul de pensii, propunerea doamnei Plumb este cu atât mai demagogică şi utopică cu cât vine din partea unui guvern care nu mai are majoritatea extrem de lejeră de pe vremea USL. Această propunere exista şi în programul de guvernare USL din 2012, venind pe filiera PNL Cu toate acestea, 2 ani de zile, cu o majoritate de 80% în Parlament şi cu un aşa-zis ministru liberal la Ministerul Muncii, nu s-a făcut nimic în acest sens. Dimpotrivă, reformele au fost blocate şi doamna Câmpeanu a devenit primul şomer al ţării. Se pare că şi doamna Plumb merge în aceeaşi direcţie”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL consideră că România trebuie să continue pe calea reformelor începute în 2009 în ceea ce priveşte sistemul public de pensii, dar că acest curs trebuie să fie gradual. „În perioada 2009-2012, guvernul PDL a înţeles gravitatea dezechilibrelor din sistemul public de pensii şi a implementat cu mult curaj un set de reforme care sunt lăudate şi astăzi de către organismele internaţionale: Legea Pensiilor din 2010, majorarea contribuţiei obligatorii la Pilonul II de pensii private până la 4% (în 2008 când a apărut acest sistem era de 2%), creşterea vârstei de pensionare. România trebuie să meargă mai departe pe acest drum al reformelor graduale şi nu să zdruncine din temelii sistemul, aşa cum s-ar întâmpla în cazul trecerii peste noapte la sistemul conturilor individuale. Nici o altă ţară din UE nu procedează astfel, şi cu atât mai puţin nu trebuie să o facă România”, a conchis Claudia Boghicevici.

Facebook Comments