CJA va construi și dota Secția de Boli Infecțioase cu fonduri europene

by Andreea Radu
Please follow and like us:

„Consiliul Județean continuă investițiile în modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad! În ședința de astăzi a Consiliului Județean au fost aprobate ultimele detalii și Acordul de Parteneriat pentru începerea procedurilor de construire și dotare a secției de Boli Infecțioase Adulți, printr-un proiect european în valoare de 1,8 milioane de euro” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul este  promovat în parteneriat de Județul Arad cu Centrul de îngrijire a sănătății – Hódmezővásárhely-Makó, județul Csongrad (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely-Makó)

Județul Arad va construi și dota Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Partenerul maghiar va amenaja o secție din spitalul din Mako și va achiziționa echipamente medicale și va organiza instruiri cu personalul privind igiena. Prin proiect, se vor derula 2 workshop-uri bilaterale: unul pe tema bolilor infecțioase (organizat de SCJUArad) și unul pe tema infecțiilor nosocomiale (organizat de partenerul maghiar)

Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 3.000.000,00 Euro, din care UAT județul Arad – 1.800.000,00 Euro.

Facebook Comments