CJA și Spitalul Județean Arad aplică pentru finanțare europeană, pentru extinderea serviciilor oncologice

by Adrian Pavel

Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, va aplica pentru obținerea de finanțare în cadrul Apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/județean care diagnostichează și tratează cancer”, parte a Programului Sănătate.
Proiectul „Îmbunătățirea și extinderea serviciilor oncologice în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad” are o valoare totală de 31.610.395,61 lei, inclusiv TVA. Cheltuielile eligibile sunt de 24.877.678,99 lei, iar cele neeligibile de 6.235.163,04 lei. Contribuția proprie este de 2%, respectiv 497.553,58 lei.
Acest proiect urmărește dotarea spitalului cu echipamente moderne, precum SPECT-CT, PET-CT și mamografie digitală cu tomosinteză, pentru diagnosticarea rapidă și precisă a bolilor oncologice. Implementarea acestuia va permite accesul egal al pacienților la servicii medicale de înaltă calitate și va îmbunătăți considerabil capacitatea și complexitatea diagnosticului.
Pentru realizarea acestui proiect, a fost necesar avizul favorabil al Ministerului Sănătății, obținut deja, iar cheltuielile de construcție necesare instalării echipamentelor vor fi suportate din bugetul județului Arad.
Termenul limită pentru depunerea cererii de finanțare este 28 iunie 2024.
„Acest proiect va aduce beneficii semnificative pentru pacienți și va permite spitalului să participe la programele naționale de screening oncologic, oferind servicii medicale complete și moderne. Cu acest proiect, vom crea premisele obținerii punctajului maxim la capitolul aparatură completă, de ultimă generație în momentul încheierii de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a unui nou contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad pentru activitatea de servicii paraclinice de imagistică medicală, de medicină nucleară, cu posibilitatea contractării de servicii suplimentare. Astfel, va crește plafonul pentru investigațiile realizate în colaborare cu CJAS și implicit accesul la investigații gratuite a unui număr mai mare de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Facebook Comments