CJA dă „firimituri“ pentru noul spital, care costă 40 de milioane de euro!

by Cosmin Mihuta

În cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Judeţean s-au luat hotărâri importante pentru comunitatea arădeană, anunță grav reprezentanții CJA. În încercarea de a salva imaginea negativă pe care o are conducerea CJA, în ultima ședință s-au aprobat bani pentru tot felul de documentații tehnice, care probabil nu vor avea nicio finalitate, așa cum s-a întâmplat cu zeci de studii și proiecte întocmite în ultimii 13 ani la nivelul Primăriei Arad sau Consiliului Județean Arad. Dar important e că se punctează la nivel de imagine, iar arădeanul de rând află că șefii CJA au proiecte grandioase. Că nu se vor pune în practică, nici nu mai contează.

Miercuri, consilierii judeţeni au votat alocarea primilor bani pentru investiţia în noul spital de Pediatrie al Aradului, care va reuni sub acelaşi acoperiş toate secţiile pentru copii, inclusiv cele de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie, susțin cei de la CJA. Pentru a vă da seama de marea păcăleală, vă spunem că investiția se ridică la nu mai puțin de 44 de milioane de lei, în timp ce domnii de la CJA ne anunță că au alocat … 100.000 de lei. Cu alte cuvinte, un exercițiu de imagine, atâta timp cât cei aproximativ 23 de mii de euro alocați de CJA reprezintă o sumă infimă față de valoare proiectului. Conducerea CJA se laudă cu faptul că acest nou spital a fost cuprins pe lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii, dar uită să ne spună că simpla prezență a investiției pe acea listă nu reprezintă o garanție. Așa cum cei de la CJA uită să spună că din primăvară, de când a fost inclusă investiția pe lista-sinteză, nu au mai făcut niciun demers pentru construcția noului spital. Iată că după șase luni, președintele Iustin Cionca ne anunță o mare victorie: s-au alocat 100.000 de lei pentru începerea documentaţiei tehnice a acestui spital. Nici măcar banii pentru toată documentația nu s-au alocat, ci doar pentru începerea acestei documentații. De exemplu, pentru realizarea unui studiu la proiectul mort din fașă Ghioroc – stațiune de interes local, CJA a alocat 800.000 de lei. Asta arată cât de prioritară este această investiție pentru cei de la Consiliul Județean Arad, care încearcă doar să păcălească arădenii că vom avea un nou spital în Arad, dar în realitate nu fac nimic concret pentru realizarea acestui proiect.

Probabil înaintea alegerilor din 2020, când nici documentația începută acum nu va fi finalizată, cei din conducerea CJA vor arăta din nou cu degetul spre guvern, care a devenit vinovatul de serviciu pentru tot ce nu se realizează în municipiu sau județ. Problema e că în timp ce conducerea CJA se ocupă de jocuri de imagine, arădenii au parte de servicii mizerabile în domeniul sănătății, de condiții inumane în multe dintre secțiile spitalului județean.

Facebook Comments