CJA a suplimentat numărul burselor acordate elevilor din învățământul special

by Florian Popa

Consiliul Județean Arad oferă burse pentru elevii de la unităţile de învăţământ special aflate sub autoritatea instituției. Bursele sunt acordate pe patru categorii: de performanță, de merit, de studii și sociale.
Consilierii județeni au aprobat suplimentarea numărului de burse, la cererea a două instituții de școlarizare: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad – trei burse de ajutor social în plus, iar Liceul Special ,,Sfânta Maria” Arad – două burse de ajutor social suplimentare.
„Aceste burse funcționează ca un stimulent pentru elevii care frecventează școlile aflate în subordinea Consiliului Județean, dar ajută și la evitarea abandonului școlar. Ne dorim valorificarea potențialului fiecărui tânăr, să-i pregătim pe toți pentru integrarea în societate, după finalizarea studiilor. Aceste burse înseamnă atât o protecție socială, cât și încurajarea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Cuantumul burselor acordate elevilor cu nevoi speciale este următorul:
– 500 de lei/lună – bursa de performanță;
– 250 de lei/lună – bursa de merit;
– 250 de lei/lună – bursa de ajutor social;
– 200 de lei/lună – bursa de studiu.

Facebook Comments