CJA a interzis accesul angajaților la rețelele de socializare

by Florian Popa

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Arad nu mai au acces la reţelele de socializare, inclusiv Facebook, din reţeaua de internet a instituţiei, după ce o analiză internă a scos în evidenţă că unii angajaţi petreceau mult timp pe internet fără legătură cu atribuţiile de serviciu, fiind distraşi de la sarcinile pe care le aveau, conform agerpres.ro.
Angajaţi din cadrul CJ Aard au declarat, pentru AGERPRES, că restricţiile sunt aplicate de la 1 octombrie, de când nu mai au acces la Facebook sau alte servicii similare online nici pe reţelele de internet fără fir, nici pe cele fixe.
Directorul de comunicare şi strategii al CJ Arad, Andrei Ando, a confirmat măsura luată, arătând că s-a realizat o analiză din care a reieşit că o parte dintre angajaţi petreceau mult timp pe reţelele de socializare în timpul programului de lucru.
„Preşedinte Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, a dispus restricţionarea accesului la reţelele sociale pentru toţi cei 236 de angajaţi care lucrează în clădirea instituţiei. Motivul principal este acela că ne dorim ca funcţionarii publici să se concentreze mai mult asupra activităţii de la birou şi să eliminăm discuţiile legate de faptul că petrec prea mult timp pe reţelele sociale. Înainte de a recurge la această măsură, s-a realizat o monitorizare la nivelul instituţiei privind folosirea internetului în alte scopuri decât cele de serviciu. Măsura mai e justificată de faptul că ne dorim să păstrăm securizate reţele de internet ale Consiliului Judeţean”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al CJ Arad.

Facebook Comments