Cîțu, fără jenă: „În weekend îmi depun candidatura la șefia PNL“

by Adrian Pavel

„Am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intră în linie dreaptă pentru congresul din 25 septembrie”, a declarat Florin Cîţu marţi seară, la finalul şedinţei PNL, de la Vila Lac, la care Ludovic Orban nu a fost prezent.

Premierul a dezvăluit că va candida pentru funcția de președinte al PNL cu moțiunea intitulată România liberală. Candidatura va fi depusă în partea a doua a săptămânii, a precizat Cîțu.

Șeful Guvernului este optimist și a anunțat că va câștiga alegerile din PNL deoarece se bucură de susținere în cadrul partidului, în ciuda dezvăluirilor privind trecutul său.

„Nu a venit târziu, susținerea a venit când trebuie, totul este bine, mergem înainte.. Sunt un om politic pe picioarele mele, nu a fost nici un reproș”, a adăugat Florin Cîțu.

„Mâine avem un BPN convocat de această echipă şi unde vom demonstra că avem majoritatea necesară”

Premierul susține că Biroul Permanent Naţional al PNL a fost convocat statutar și că a discutat încă de luni cu Ludovic Orban despre această convocare.

 

„Mâine avem un BPN convocat de această echipă şi unde vom demonstra că avem majoritatea necesară”, a declarat Cîţu, despre şedinţa în care ar urma să fie validată propunerea lui Dan Vâlceanu pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice.

Premierul a dat asigurări că şedinţa Biroului Permanent Naţional a fost convocată statutar.

„Vă asigur că toate procedurile au fost respectate. Nu a fost doar un SMS, a fost o discuție pe care am avut-o cu domnul președinte și la telefon, și față-n față despre acest BPN. Nu e chiar din scurt, a fost discuția ieri, BPN este mâine, deci cred că două zile sunt de ajuns”, a explicat premierul.

 

Protestatarul Ceaușescu, întrebare-capcană pentru Cîțu

În fața Vilei Lac a apărut, la un moment dat, și Marian Ceaușescu, cunoscut pentru numeroasele proteste la care a participat, care a avut o întrebare pentru premierul României:

„Ce facem cu sloganul Fără penali în funcții publice?”

„Îl susținem în continuare”, a răspuns Florin Cîțu.

„Stați un pic, pentru că atunci ar trebui schimbat!”, a insistat protestatarul. „Știți cum să-i spunem? Fără unii penali în funcții publice sau toți?!”, i-a zis Marian Ceaușescu.

„Nu e adevărat! Fără penali!”, a replicat premierul.

Marian Ceaușescu i-a adus premierului „o carte”: „Uitați, aici, o carte: 10 august. Dosarul din 10 august… încă nimic…”.

Facebook Comments