Cîrstea e în turul doi, la US Open. Meciul lui Niculescu, întrerupt

by Sorin Haut

Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe olandeza Lesley Kerkhove cu scorul de 6-1, 6-3, la arenele Flushing Meadows din New York.

Cîrstea (27 ani, 54 WTA) s-a impus într-o oră și 14 minute de joc efectiv în fața unei adversare venite din calificări, cu o scurtă întrerupere la 4-2 în setul secund din cauza unor picături de ploaie.

Cîrstea a avut 4 ași și 4 duble greșeli, iar Kerkhove nu a reușit să transforme niciuna din cele 8 mingi de break create.

Cîrstea a mai învins-o pe Kerkhove (25 ani, 171 WTA) anul trecut, la turneul ITF de la Versmold (Germania, 50.000 dolari), cu 7-6 (6), 6-3, în sferturi.

Cea mai bună performanță pentru Cîrstea la Flushing Meadows este turul al treilea, atins în 2009. Anul trecut a pierdut în primul tur, iar în 2015 nu a participat.

Românca și-a asigurat un cec de 86.000 dolari și 70 de puncte WTA.

Meciul dintre românca Monica Niculescu și franțuzoaica Kristina Mladenovic, din cadrul primului tur al Openului Statelor Unite la tenis, programat marți la Flushing Meadows, a fost întrerupt din cauza ploii în setul al doilea, după o oră și 17 minute de joc.

Reprezentanta țării noastre a reușit să câștige primul set, cu 6-3, iar cele două jucătoare se aflau la egalitate, 1-1, în debutul setului al doilea, în momentul în care ploaia l-a obligat pe arbitru să pună capăt jocului, care va continua miercuri.

AGERPRES

Facebook Comments