Cireșele au apărut la tarabe. Cât a ajuns să coste un kilogram

by Andreea Radu

Pe tarabele din piețele marilor orașe din România pot fi găsite la vânzare și cireșe. Deși nu sunt românești, oamenii trebuie să scoată din buzunar sume foarte mari pentru aceste fructe.
Prețul cireșelor a fost unul care a stârnit controverse în ultimii ani. În februarie 2024, sumele pe care românii trebuie să le scoată din buzunar pentru un kilogram de cireșe sunt de 3 cifre.
Spre exemplu, în Iași, un kilogram poate depăși 200 de lei. Un anunț dintr-o piață românească a uimit oamenii. Cireșele sunt scumpe și în alte zone ale țării. În Oradea, acestea sunt aduse din Argentina, iar pentru un kilogram, comercianții cer 120 de lei, scrie b1tv.ro.
„În ultimii ani, odată cu dezvoltarea comerţului, nu mai trebuie să ne mire apariţia pe piaţă de trufandale în extrasezon. Cireşele de acum sunt importate din emisfera sudică (n.r. Argentina, Bolivia, Chile etc.), cu costuri ridicate, de unde şi preţul de desfacere”, a explicat pentru Bihoreanul şeful Direcţiei Agricole Judeţene Bihor, Nicolae Hodişan.
Cireșele românești sunt mai accesibile la preț, însă pentru acestea românii sunt nevoiți să aștepte până în vara.

Facebook Comments