Circul a ajuns la final! Ședință CLM pentru plata gazului de la CET Arad

by Cosmin Mihuta

Circul declanșat de primarul Gheorghe Falcă în urmă cu o săptămână, cu privire la plata gazului de la CET Arad, a ajuns la final. Așa cum anticipam de câteva zile, primarul a convocat o ședință de Consiliu Local Municipal pentru luni, pe ordinea de zi fiind chiar la primul punct un proiect de hotărâre privind aprobarea acordării în avans a ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei către S.C. CET Hidrocarburi S.A. Arad. Așadar, asta era soluția miraculoasă a primarului.

Deși săptămâna trecută Falcă spunea că acești bani nu se pot plăti în avans, după câteva zile de circ, același Falcă vine și scrie în expunerea de motive că, există „posibilitatea acordării în avans de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, furnizorilor de energie termică către populație, a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației, în baza Ordonanței Guvernului nr.36/02 august 2006, aprobată prin Legea nr.483/2006 cu modificările și completările ulterioare“.

Drept urmare, după ce s-a jucat o săptămână cu nervii arădenilor, încercând să obțină capital electoral și să arunce vina pe PSD, primarul Gheorghe Falcă propune acum consilierilor „adoptarea hotărârii de consiliu privind plata în avans a sumei de 4.000.000 lei, pentru anul 2018 cu titlu de „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației” către SC CET Hidrocarburi SA Arad, în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale de către producătorul de energie termică, furnizorului de gaze naturale“.

Adică, exact ceea ce anticipam de zile bune, fiind soluția legală pe care au propus-o și parlamentarii PSD Arad, care au fost luați peste picior de presa liberală. Deși cel care trebuia luat peste picior este chiar primarul Falcă.

Facebook Comments