Ciorile lui Bibi, un coșmar pentru arădenii care parchează în centru. Primăria e incapabilă să rezolve problema

by Cosmin Mihuta

Când e vorba să încaseze bani, din diferite taxe, impozite, Primăria Arad găsește cele mai bune soluții pentru a goli buzunarele arădenilor. Când însă e vorba despre asigurarea unor servicii de calitate, brusc cei din primăria condusă de Călin Bibarț, autointitulat Bibi, nu mai sunt în stare de nimic.

Un exemplu sunt parcările din centru, care scot bani frumoși zi de zi din buzunarele arădenilor. Arădeni care au coșmaruri noaptea când se gândesc că a doua zi vor merge la serviciu și trebuie să parcheze în centru, mai ales între liniile de tramvai. De ce coșmaruri, pentru că sute, mii de ciori își lasă „norocul“ zi de zi pe mașinile celor care parchează acolo. Un serviciu all inclusive marca Primăria Arad, care pe lângă tarifele mari la parcare, mai obligă arădenii să scoată des bani din buzunar pentru a spăla autoturismele din dotare. În zonă sunt o serie de instituții, iar cei care lucrează acolo și au ghinionul să fie dotați cu mașini de serviciu nu au decât să meargă zilnic la spălătorie, dacă nu vor ca mașinile să fie pline de „noroc“, cum e cea din imagine, care aparține unei astfel de instituții.

Primăria, cum spuneam, știe doar să încaseze, iar când e vorba de rezolvat probleme, incompetența e la ea acasă. Soluții există și au fost aplicate cu succes în alte orașe din țară, nu mai vorbim de orașele civilizate din Uniunea Europeană. De exemplu, la Sibiu, s-au organizat acțiuni de distrugere a cuiburilor de ciori din oraș, s-au înființat zone de cuibătir în afara orașului. La Sfântul Gheorghe, ciorile au dispărut printr-o metodă inedită: voluntari înarmați cu sirene şi lanterne, în fiecare dimineaţă şi seară, au ieşit să gonească ciorile din oraş și astfel au scăpat definitiv de aceste păsări. Primăria Capitalei a apelat la o altă soluție: păsări de pradă antrenate să alunge ciorile.

Deci soluții există, totul e să se vrea rezolvarea acestei probleme. Din păcate, administrația Bibi ne-a obișnuit, o spunem încă o dată, doar să ia și să nu dea nimic în schimb cetățenilor.

Mai jos, un video cu sutele de ciori care și-au făcut cuib în centrul Aradului.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate