Cionca s-a răzgândit, nu mai vrea spital COVID la Lipova și aruncă pisica în curtea DSP

by Florian Popa

În urma dezinformărilor apărute în cursul serii de ieri în orașul Lipova, respectiv pe anumite rețele sociale, dezinformări propagate de un partid politic și politicieni, Consiliul Județean Arad face următoarele precizări:

-Consiliul Județean Arad NU dorește transformarea spitalului orășenesc din Lipova în spital Covid! Acest lucru i-a fost comunicat primarului orașului Lipova, Mircea Jichici, de către președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, atât în cursul serii de miercuri cât și joi dimineața. Cu toate acestea, primarul Lipovei a postat pe pagina sa de Faceebook un sondaj de opinie tendențios, prin care îl incriminează pe președintele Consiliului Județean, personal, și Consiliul Județean, instituțional, lăsând impresia falsă că spitalul din Lipova ar putea fi impus ca spital Covid de către Consiliul Județean. Repetăm, este un mesaj politic fals, pe care îl punem în contextul campaniei electorale!

-Astăzi, la ora 9,33, președintele Consiliului Județean Arad i-a solicitat telefonic primarului de la Lipova retractarea minciunilor aruncate în spațiul public. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat până la această oră, facem următoarele precizări:

1.Spitalul orășenesc din Lipova funcționează în subordinea Primăriei Lipova, singura care, în colaborare cu DSP, va decide dacă acest spital va fi sau nu va fi destinat tratării pacienților bolnavi de Covid-19. Consiliul Județean nu este proprietarul spitalului din Lipova, deci nu poate hotărî dacă va deveni sau nu spital Covid.

2.Ministrul Sănătății nu a fost invitat de Consiliul Județean Arad nici în municipiul Arad, nici la Lipova, pentru a decide soarta spitalului orășenesc. Este o informație falsă propagată de senatorul PSD Mihai Fifor, pentru a crea impresia că se pune presiune pe administrația orașului Lipova, ceea ce nu este adevărat.

3.Primăria orașului Lipova trebuie să găsească mijloacele financiare de întreținere a spitalului orășenesc și să decidă dacă îl poate susține din banii locuitorilor orașului Lipova sau va solicita trecerea în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pentru a beneficia de suport logistic și medical specializat. Dar și aceasta este o decizie strict a Primăriei Lipova și nu depinde de Consiliul Județean Arad!

„În ce privește fondurile alocate de Consiliul Județean Arad către Consiliul Local Lipova, acestea au fost în concordanță cu alocările Guvernului către județul Arad. Având în vedere că în mod constant, în Guvernarea PSD, Aradului i s-au confiscat bani, acest lucru s-a reflectat și în fondurile distribuite primăriilor din județ. Asta nu înseamnă că noi am abandonat respectivele comunități, dimpotrivă, unul dintre proiectele noastre strategice pe următorii patru ani îl reprezintă realizarea șoselei de centură a orașului Lipova. În plus, în zona Lipova-Valea Mureșului, Consiliul Județean Arad investește foarte mult în drumurile județene, pentru modernizarea trei legături rutiere cu județul Timiș, la solicitarea locuitorilor din zonă. 61 de milioane de lei este valoarea acestor trei proiecte majore (Lipova-Șiștarovăț-Cuveșdia, Zăbalț-limită județ Timiș, Neudorf-limită județ Timiș) ale Consiliului Județean Arad, în această zonă. Asta este treaba unui Consiliu Județean, să investească în proiecte care aduc dezvoltare întregii zone” – precizează președintele Iustin Cionca.

 

Facebook Comments