Cionca este iritat: Moneasa a fost introdusă în Master Planul pe Turism

by Florian Popa

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, este iritat de faptul că doar stațiunea Moneasa a fost introdusă în Master Planul pentru Turism al României, în timp ce localități păstorite de peneliști, care nu au statut de stațiune, dar unde se sifonează sume imense, nu au fost incluse în acest document. Cionca este indignat că din județul Arad a fost aleasă doar stațiunea Moneasa (probabil pentru că e singura din județ sau poate o fi inventat PNL alte stațiuni între timp), iar din Constanța au fost alese nu mai puțin de 8 proiecte. Nici nu știi dacă să plângi sau să râzi când auzi un astfel de discurs pus în gura unui președinte de Consiliu județean. Ne îndoim că domnul Cionca nu știe câte stațiuni sunt în județul Constanța, astfel încât să-și dea seama că opt proiecte aprobate pentru litoralul românesc sunt chiar puține.

Același Iustin Cionca ne anunță, grav, că Județul Arad este la coada „listei de turism de importanță locală” cu un singur obiectiv prevăzut, Stațiunea Moneasa. Dacă cei care îi pun vorbe în gură ar fi făcut un minim efort să citească acel document, ar fi observat că în Master Planul investițiilor în turism este vorba despre „Repunerea în circuitul internațional a stațiunii Moneasa“ și Amenajarea unui ”Aventura Parc”, comuna Moneasa. În fine, președintele CJA mai spune că a transmis solicitări pentru mai multe obiective, printre care și cetățile Șiria, Șoimoș și Ineu, adică aceleași cetăți pentru care instituția pe care o conduce, probabil din prea multă competență, nu a fost în stare să depună proiecte pe finanțări europene, în toamna anului trecut.

„Consiliul Județean a transmis Ministerului Turismului un document de 35 de pagini cu solicitările pentru Master Plan. Acesta a fost elaborat pe baza solicitărilor primăriilor din județ și cuprindea, printre altele, cetățile Șiria, Șoimoș, Ineu, siturile de la Bizere și Sântana, Podgoria Aradului cu lacul Ghioroc, zonele de turism montan și de ecoturism, circuitul bisericilor de lemn și multe alte obiective. Nici măcar complexul balnear de la Moneasa nu a fost inclus în Master Plan, sau telecabina ori pârtia de schi, despre care tot povesteau parlamentarii pesediști. PSD Arad a fost umilit, încă o dată, la București, iar odată cu el au fost umiliți și arădenii! Culmea, l-am văzut pe deputatul Tripa că se lăuda cu acest „succes” și spunea că i se datorează, că a fost personal la minister cu primarul din Moneasa, chiar de mai multe ori. Dar cu ceilalți primari din județ de ce nu a fost deputatul Tripa? Ce le transmite celor de pe Valea Mureșului, din Podgoria Aradului, de pe Valea Crișurilor, din zona montană a județului, cum motivează că îi ignoră și i-a abandonat?! Rezultatul i se datorează, dar este o rușine, nu o reușită!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Probabil, pentru cei de la PNL, ar fi fost mai bine ca Moneasa să fie ignorată și de Guvern, după modelul brevetat de Consiliul Județean Arad, doar pentru că la acest moment primarul este de la PSD, motiv pentru care stațiunea trebuie sabotată.

Facebook Comments