Tine cont de urmatoarele 5 sfaturi pentru a pregati o masa de Craciun reusita:
1. Meniul
Includeti in meniu si salate de legume si cruditati (fara maioneza), o buna modalitate de a reduce cantitatea de calorii ingerata la o masa. Iti vei asigura aportul de vitamine si minerale, te vei satura mai repede si digestia va fi mai usoara. Iar „sansele” de a pune inca 1-2 kg in perioada sarbatorilor de iarna se atenueaza simtitor.
2. Bauturile
La un meniu special, se cere si ca bauturile sa fie diversificate, pentru toate gusturile. Asigura-te ca ai paharele potrivite pentru fiecare bautura in parte. La servirea vinului, pune pe masa si apa plata sau carbogazoasa. Nu uita nici de sucurile pentru copii si, de ce nu, de lapte.
3. Vesela si ornatul mesei
Aranjeaza cu grija farfuriile, tacamurile, paharele si servetelele. Nu uita de solnite si scobitori. Foloseste servetele colorate si ornamente specifice Craciunului: ramuri de brad, lumanari, flori etc. Masa nu trebuie doar sa fie suportul care „sustine” preparatele, ci trebuie sa si arate si sa „miroasa” a Sarbatoare.
4. Atmosfera
Romancele tind sa acorde o importanta capitala pregatirii mesei de Craciun. Totul trebuie sa fie perfect, trebuie sa fie gata la timp, se gatesc multe feluri simultan, iar stresul e la cote maxime, manifestat nu de putine ori prin priviri crancene sau chiar urlete. Insa, pacea, linistea, zambetul pe buze sunt mult mai importante pentru cei dragi decat daca tu ai uitat sa pui nuci in cozonac.
5. Nu uita!
Sarbatoarea Craciunului este, in primul rand, una spirituala. Masa de Craciun doar celebreaza Nasterea Domnului, nu trebuie sa o eclipseze.
Sursa: smartwoman.hotnews.ro