CINCI REMEDII NATURALE ANTI-DIAREE. CUM TE TRATEZI FARA MEDICAMENTE

by Cosmin Mihuta

O problemă incomodă și foarte neplăcută, dar din fericire trece destul de ușor și repede – când este vorba de diaree acută și nu cronică. Vezi câteva remedii naturale, care te pot scăpa de diarea acută.

Ceai de mentă

Pentru că mergi des la toaletă, corpul tău pierde lichide și electroliți, așa că e nevoie să te rehidratezi. Când ai diaree este indicat să bei multe lichide – fără zahăr. Cel mai bun este ceaiul de mentă, pentru că este un tratament natural antidiareic. Bea-l fără zahăr și evită să bei cafea câteva zile, până te faci bine.

Cartofi fierți

Amidonul ajută atunci când ai diaree și se găsește din plin în cartofi. Totuși, trebuie să-i mănânci fierți și nu prăjiți, dacă vrei să atenuezi simptomele și să te tratezi. În plus, încearcă pe cât posibil să nu îi mănânci cu sare, pentru că sarea agravează problema, ca și zahărul.

Boabe de cafea

Când ai diaree, poți să te tratezi cu boabe de cafea. Mestecă o linguriță de boabe de cafea (boabe sau măcinate) după fiecare scaun, ca să tratezi problema.

Kefir

Kefirul este bogat în probiotice, care ajută la refacerea florei naturale ale intestinelor. Acesta este bun mai ales atunci când diareea este provocată de o creștere excesivă în număr a bacteriilor rele sau de antibiotice.

Orez fiert

Nu este o mâncare plăcută pentru că nu are niciun gust, însă orezul fiert, simplu, te poate ajuta să scapi de diaree. Îi poți adăuga și câteva felii de morcovi la fiert, pentru un plus de gust și nutrienți.
Sursa: 5 remedii naturale anti-diaree. Cum te tratezi fără medicamente – Boli şi tratamente | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/remedii-natuarale-anti-diaree-cum-tratezi-fara-medicamente-42582.html#ixzz31yesa9Kr

 

Facebook Comments