CINCI INGREDIENTE MINUNE PENTRU MAINILE USCATE

by Sida Voicu
Îndreaptă-ţi atenţia spre ingredientele cu cea mai mare putere nutritivă, hidratantă şi calmantă şi vei ţine problemele departe toata iarnă.

1 Uleiul de măsline

Este cel mai la îndemâna ingredient şi îl poţi folosi ori de câte ori simţi nevoia, chiar şi zilnic. E emolient şi nutritiv, foarte bine tolerat de piele, calmant, bogat în vitaminele A şi E şi face „pereche” excelenta cu ingredientele cu rol exfoliant: zahar, malai, sare de mare sau altele. De asemenea, îl poţi folosi singur (puţin încalzit, cu foarte bune efecte hidratante şi calmante ) sau în combinaţie cu alte produse hranitoare: uleiuri, fie vegetale, fie esenţiale, miere sau ou.

2 Avocado

Pentru mâinile foarte uscate, e nevoie de ingrediente grase, cu acţiune hidratanta de durata. Avocado este unul dintre cele mai potrivite, iar în combinaţie cu alte ingrediente hranitoare ofera tratamente de excepţie. Curaţa un avocado şi taie jumatate din el în cuburi mici. Adauga o lingura de ulei de masline, una de miere şi o linguriţa de suc de lamâie. Amesteca totul cu un blender de mâna şi aplica pasta obţinuta pe mâini. Ţine-le timp de 15 minute sub un prosop gros, pentru a crea un efect de caldura, apoi clateşte-te bine cu apa calduţa. Aplica la fi nal o crema hidratanta.

3 Untul de shea

E o binecuvântare pentru pielea uscata, aspra, descuamata şi pentru mâinile foarte solicitate. E nutritiv, cicatrizant şi protector. Îl poţi combina cu uleiuri esenţiale sau alte uleiuri bio, însa îl poţi folosi şi ca atare. Acţioneaza în straturile profunde ale pielii timp îndelungat, formeaza un strat protector şi calmeaza repede iritaţiile. Se absoarbe destul de repede şi lasa pielea fina la atingere.

4 Mierea

Regenereaza rapid pielea uscata, este antimicrobiana, vindeca zonele crapate şi menţine catifelarea, aşa ca folseşte-o regulat daca ai probleme cu uscarea excesiva a mâinilor pe timp de iarna. În combinaţie cu ulei de macadamia are efecte hidratante şi calmante excelente, în timp ce amestecata cu fulgi de ovaz, ajuta la curaţarea epidermei, îndeparteaza celulele moarte şi calmeaza iritaţiile.

5 Aloe vera

Proprietaţile de vindecare şi regenerare o propulseaza în topul listei celor mai efi ciente remedii pentru tratarea pielii. Vindeca iritaţiile şi crapaturile cauzate de frig, regenereaza şi reda fermitatea. Pentru îngrijirea mâinilor, poţi utiliza fie gelul pur de aloe (pe care îl poţi folosi ca atare), fie uleiul, pe care îl poţi combina cu vitamina E sau ulei de masline.

Facebook Comments