Cinci cetăţeni străini, prinși când încercau să treacă ilegal în Ungaria

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din arădeni au depistat cinci cetăţeni străini, doi cetățeni turci și trei cetățeni marocani, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria ascunse sub remorca unui automărfar, respectiv pe la frontiera verde .

În data de 22.07.2020, în jurul orei 05.00, la P.T.F. Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând ansamblul rutier format din cap tractor marca Iveco cu semiremorca marca Schmitz, ambele înmatriculate în Polonia.

În urma efectuării controlului de frontieră, au fost descoperite ascunse sub semiremorcă, două persoane, de sex bărbătesc.

Cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi cetăţeni turci şi trei cetăţeni marocani, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 ani. Bărbații au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, în data de 21.07.2020, la aproximativ 600 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei cetăţeni marocani care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments