Cinci cetățeni din Irak și Afganistan au încercat să treacă ilegal frontiera

by Andreea Radu

Polițiștii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unei acțiuni specifice pentru combaterea migrației ilegale, cinci cetățeni din Irak și Afganistan care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 29.07.2017, în jurul orei 05.30, în cadrul unei acțiuni specifice pentru combaterea migrației ilegale, polițiștii de frontieră din carul SPF Nădlac, județul Arad, au depistat cinci persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Afganistan, trei adulți cu vârste cuprinse între 21 și 23 ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 17 ani. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că parte din ei sunt solicitanți de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments