Chinurile unui elev de nota 10

by Dana B.

Un copil de 13 ani a fost bătut crunt de propria mamă şi a ajuns la spital pe braţele poliţiştilor, plin de răni şi vânătăi. Femeia s-ar fi înfuriat că băiatul a refuzat să participe la un proiect şcolar, spun şocaţi dascălii. Vecinii spun că nu e prima oară când băiatul este lovit de părintele său. Direcţia pentru Protecţia Copilului a deschis o anchetă, iar mama ar putea fi decăzută din drepturi.

Vecinii spun că mama ar fi început să îşi bată copilul în casă. Acesta a fugit pe uşă, iar în scară l-a prins şi a continuat să dea în el. O vecină a văzut totul şi a sunat la 112.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru violență în familie. Tot ei au și dus copilul la spital.

„După echimozele care s-au observat pe corpul copilului, cu siguranţă a fost un obiect cu o consistenţă suficient de tare care să producă urme. (Reporter: A fost și muscat?) Există o plagă superficială”, a declarat Tiberiu Tătaru, director Spitalul Judeţean Gorj.

Dirigintele elevului are o explicaţie pentru izbucnirea violentă a mamei.

Avea de susținut un proiect și se pare că el nu ar mai fi vrut să participe”, a spus Tudor Stamatescu, dirigintele elevului.

Din fericire, rănile băiatului nu erau grave, așa că medicii l-au lăsat să plece acasă. Vecinii sunt sătui de scandaluri. Spun că femeia și-ar lovi copilul pentru că nu învață suficient. Elevul are, însă, 10 pe linie.

Îl pune să înveţe până noaptea la 11-12 şi-l bate şi noaptea, şi dimineaţa. (Se aud țipete?) Da, se aud”, a povestit unul dintre vecini.

„Eu mi-am dat seama că e şi speriat, aşa, merge aşa… nu-l vezi şi pe el să vorbească cu copiii, să iasă afară”, a adăugat un vecin.

Colegii mei o să-l includă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Corina Drăgan, purtător de cuvânt DGASPC Gorj.

Dacă în urma anchetei inspectorilor sociali se dovedește că femeia își abuzează copilul, ea riscă să fie decazută din drepturi.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments