Chindia câştigă pe „Francisc Neuman”, iar UTA poate cădea pe loc de baraj de Paşti!

by Sorin Haut

UTA a ajuns la a treia înfrângere la rând în play-out-ul din Liga 1 şi începe să tremure serios pentru evitarea locurilor de baraj! Echipa lui Laszlo Balint nu şi-a revenit după prestaţiile lamentabile cu Hermannstadt şi Argeş şi a pierdut şi astăzi, scor 0-1, cu Chindia Târgovişte. Prima repriză a partidei de pe “Francisc Neuman” a fost una modestă, ambele echipe anulându-se reciproc şi fiind preocupate mai degrabă să nu primească gol. Chindia a fost mai periculoasă în primele 25 de minute, atunci când Erico i-a blocat în două rânduri pe atacanţii târgoviştenilor, Yameogo şi Berisha, iar Iacob a reluat puţin alături, la o centrare în careu. UTA a fost surprinzător de discretă, dovedind încă o dată că este incapabilă să desfacă apărările adverse pe atacuri poziţionale. Fără jucători creativi, arădenii s-au bazat din nou doar pe faze fixe, singura ocazie venind abia în minutul 45, la şutul expediat de Adi Petre din lovitură liberă de la 30 de metri, respins cu greu de Aioani. O nouă primă repriză de uitat. În debutul părţii a doua ritmul a mai crescut puţin, dar fără ocazii importante. După exact o oră de joc, cei doi antrenori au schimbat liniile în atac, cu Hora şi Daniel Florea în prim-plan. O execuţie de excepţie, a lui Paul Iacob, avea să deblocheze tabela în minutul 62, mijlocaşul oaspeţilor marcând cu un şut cu stângul la vinclu din 18 metri, fără speranţe pentru celălalt Iacob din poarta UTA-ei, 0-1. Avea să fie şi unica reuşită a confruntării de la Arad.

Un nou euro-gol, înscris de Paul Iacob, îngroapă UTA!

UTA a reacţionat greu şi doar un şut centrare a lui Antal i-a dat ceva emoţii lui Aioani, aflat la post. Pe contraatac, Dumitraşcu, bine lansat de Popa, a ratat o bună şansă de a face 2-0 în minutul 76, dar a fost blocat in extremis de Roger. Peste trei minute am asistat la o şansă importantă pentru UTA, venită însă după o centrare deviată a lui Vorobjovas, care l-a surprins pe portarul Chindiei: Aioani a scos însă de sub bară cu un ultim efort, mingea s-a plimbat pe transversală, iar acelaşi goalkeeper târgoviştean a salvat de pe capul lui Erico! Balint a fost neinspirat precum jucătorii lui şi şi-a ţinut doi închizători în teren până în minutul 87, când a riscat cu Cipri Rus în locul lui Albu. Iar Antal putea egala în minutul 90, când a reluat puţin peste poartă, nemarcat în şaşe metri, după o centrare perfectă a nou intratului Rus. A fost şi ultima şansă de egalare a “Bătrânei Doamne”, care pierde şi ar putea ajunge de Paşti pe loc de baraj dacă Astra nu pierde cu Poli Iaşi, Voluntari câştigă cu Hermannstadt şi Viitorul o bate pe Dinamo!

Se îngroaşă gluma: arădenii riscă să intre în zona „minată”

Paradoxal, utiştii stau acum şi la mâna “câinilor roşii”, iar roata s-a întors incredibil de prost pentru UTA! În schimb, Chindia dă recital în play-out, unde este lider autoritar, pe locul 7 şi la cinci puncte distanţă de FC Argeş şi încă nu a încasat gol! Formaţia lui Săndoi se revanşează astfel în faţa “roş-albilor”, după ce în turul campionatului pierdea la Arad cu 1-0, iar în retur era egalată pe final de UTA, în acel 1-1. Pentru formaţia de pe Mureş se anunţă un final cu adevărat infernal de play-out, iar săptămâna viitoare urmează o deplasare, miercuri, la Astra şi apoi, duminică, meci acasă cu Poli Iaşi.

Formații:

UTA: Iacob – Peteleu (61 Shlyakov), Erico, Ilie, Roumpoulakou – Roger, Albu (87 C.Rus), Vorobjovas, D.Rusu (87 Miculescu) – Ad.Petre (60 Hora), Voinea (60 Antal). Antrenor: Laszlo Balint.

Chindia: Aioani – Martac, Pițian, Celea (74 Dinu), Kocic – Neguț (82 Raţă), Dulca, Iacob, Dumitrașcu (82 Dumitraşcu)  – Yameogo (60 Popa), Berisha (60 Florea). Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Mihai Marica (Bistriţa), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare).

 

 

 

 

 

Facebook Comments