Cheloo și munca în folosul comunității

by Dana B.

Povestea cu traficul de droguri, recunoscută recent în fața procurorilor DIICOT, l-a scăpat pe Ion Cătălin Ștefan, alias Cheloo, de ani buni de pușcărie. Acum, cântărețul hip-hop se pregătește să-și intre în pâine, în programul celor 100 de ore de muncă în folosul comunității la care a fost condamnat de o instanță a Tribunalului Prahova. Cheloo s-ar mai putea bucura de vreo săptămână de vacanță pentru că documentele care-l plasează în câmpul  muncii nu au ajuns încă la Primăria Adunați, Prahova.

La data de 27 aprilie, Cheloo a semnat în fața anchetatorilor DIICOT un acord de recunoaștere a vinovăției în ceea ce privește acuzațiile de trafic de droguri de mare risc, deținere și consum de stupefiante care i se aduceau. A fost ziua în care hip-hoper-ul a scăpat de pușcărie, dar și cea în care s-a ”angajat” să muncească 100 de ore în folosul comunității. Tribunalul Prahova a parafat la sfârșitul săptămânii trecute înțelegerea cu investigatorii și l-a repartizat pe artist la Primăria Adunați, pe raza căreia Cheloo are domiciliul.

Documentele care-l trimit pe Cheloo la muncă nu au ajuns la Primăria Adunați

Pentru artist a început, astfel, numărătoarea inversă până când va trebui să muncească pentru cei din comunitatea prahoveană din care face parte. Însă, din cauza faptului că hotărârea instanței nu a ajuns încă la primăria unde a fost repartizat, condamnatul Ion Cătălin Ștefan  nu se poate prezenta la muncă. Și chiar dacă ar face-o din  proprie inițiativă, nimeni nu l-ar putea munci fără un document emis de instanța de judecată.

”Este foarte probabil să nu înceapă săptămâna asta. Nici el nu a venit aici, dar nici hotărârea instanței nu a ajuns, așa că nu avem o bază legală să-l punem la muncă. Să mai stea în vacanță…”, ne-au spus, mai în glumă, mai în serios, surse din primăria localității Adunați.  

Hip-hoper-ul condamnat va munci maximum două ore pe zi

Programul de lucru al lui Cheloo va fi un obiectiv pe care artistul și angajatorul său îl vor stabili de comun acord. Va avea loc o întâlnire cu primarul în care se vor pune la punct toate detaliile legate de zilele și de intervalul orar  în care hip-hoper-ul va munci în folosul comunității.

”Are de făcut o sută de ore, dar nu trebuie să fie mai mult de două ore pe zi. Dacă va fi dimineața sau după-amiaza, vom vedea. Ce va munci? O să-l întrebăm cam ce ar putea să facă. Noi am avut aici plantări, dar  nu prea mai e sezon…Ar mai fi în salubrizare, la scoală, muncă educativă cu copiii. Adică să le spună prin ce a trecut el…Să nu facă și ei așa…Nu știm acum, dar trebuie să găsim ceva”, au adăugat aceeași surse.

Cântărețul ar putea prinde un ”rol” de povestitor care să le vorbească elevilor de pericolul drogurilor

Până se vor hotărî autoritățile locale ale micii așezări prahovene cum să-l muncească pe artistul condamnat, dar și până când documentele emise de instanță vor ajunge la Primăria Adunați, Cheloo se mai poate bucura de o săptămână de vacanță. Dacă va scăpa de munca de jos și va obține un ”rol” din care să le spună școlarilor povești de viață antidrog, hip-hoper-ul nici nu va simți cum vor trece cele o sută de ore de muncă în folosul comunității.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments