CHEC CU AFINE

by Paula Craciun

Adina Halas s-a impus în spaţiul virtual cu reţetele ei de frumuseţe, pe care orice femeie şi le poate prepara acasă, însă acum vine, în premieră cu o reţetă culinară, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă: checul cu afine.

Pentru prepararea checului cu afine, Adina Halas ne sfătuieşte să facem rost de următoarele ingrediente: 5 ouă (separăm albuşurile şi gălbenuşurile), 200 grame zahăr brut, 200 grame făina (100 gr făină albă, 50 gr făină de ovăz, 50 gr făină de orez), 100 grame afine (peste care punem o lingură de făină), 50 grame pudră de roşcove, esenţă de vanilie, o linguriţă de praf de copt.

Primul pas este să preîncălzim cuptorul. Apoi mixăm albuşurile până se întăresc, apoi adăugăm zahărul brut şi esenţa de vanilie. Peste gălbenuşuri adăugăm uleiul şi un praf de sare şi le amestecăm. Când acestea s-au omogenizat, adăugăm amestecul peste spuma de albuşuri.

Punem praful de copt în făină şi amestecăm, apoi încorporăm făina treptat în compoziţie, apoi împărţim rezultatul în două părţi egale. Peste pudra de roşcove punem câteva linguri de apă, apoi frecăm cu o linguriţă până se formează o cremă, care se adaugă într-una dintre cele două jumătăţi ale compoziţiei.

Într-o tavă de chec, punem hârtie de copt şi turnăm mai întâi compoziţia de culoare deschisă, apoi compoziţia în care s-a pus crema de roşcove, facem un zigzag cu un cuţit şi punem deasupra jumătate din cantitatea de afine.

Totul se dăm la cuptor pentru 30-40 de minute, la temperatura de 180 de grade. După 5-10 minute, scoatem checul din cuptor, adăugăm restul afinelor şi îl punem la loc. Verificaţi dacă s-a copt, înfigând o scobitoare în chec: dacă se lipeşte aluatul de scobitoare înseamnă că trebuie să ami stea la cuptor. Poftă bună!

Sursa: unica.ro

 

Facebook Comments